köpek eğitimi

Papillon Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Papillon Köpek Eğitimi

Kökeni Fransa’ya dayanan Papillon cinsi köpeklerin, oldukça küçük bir vücutları ve gösterişli bir duruşları vardır. Beyaz tüyleri ile son derece uyumlu lekeler, Papillon köpeklerin daha gösterişli görünmelerini sağlamaktadır. Çoğu zaman dik durmasına rağmen, bazen düşen kulaklarının değişik görünümü, Papillon cinsi köpeklerin, kelebek köpeği olarak adlandırılmasına neden olmuştur. Çok uzun tüylere sahip olan bu köpek cinsinin, sırtına doğru kıvrılan uzun bir kuyruğu vardır. Yaklaşık 13 ile 16 yıllık bir yaşam süresi olan Papillon ırkı köpekleri çok narin görünmelerine karşılık, görünümlerinin tersine narin değillerdir. Papillon cinsi köpekler, ılıman iklimlere daha yatkın bir yapıya sahiptir.

Papillon cinsi köpeklerin, bakımlarına oldukça büyük bir özen gösterilmesi gerekmektedir. Çok uzun tüylerinin bakımını sağlamak için, tüyleri her gün fırçalanmalı ve çok sık olmamakla beraber, belli aralıklarla köpeklere özel üretilmiş olan bir şampuanla yıkanmaları gerekmektedir. Orta derecede tüy dökme eğiliminde olan bu cins köpeklerin, tıraşa ihtiyacı yoktur. Çok temiz bir köpek cinsi olan Papillon köpeklerin, tartar oluşumuna karşı dişlerinin fırçalanması ve gerekli bakımın aksatılmadan yapılması önerilmektedir. Tırnak bakımının düzenli yapılması ve tırnaklarının kesilmesi de, yapılması gereken bakımlar arasında yer almaktadır.

Papillon cinsi köpeklerin beslenmelerinin doğru ve bilinçli bir şekilde yapılması, köpeğin sağlığı açısından önem taşımaktadır. Papilion cinsi köpeklerin, her köpek cinsinde olduğu gibi, yeterli ve dengeli beslenmeleri, doğrudan sağlıklarını etkileyecek bir etkendir. Ev yemekleri ile beslenmemesi, cinsine ve yaşına uygun bir köpek maması ile sağlıklı bir şekilde beslenmesi sağlanmalıdır. Özellikle, balık kılçıkları, kemik parçaları, tavuk derileri gibi verilen artık yemekler, köpeğin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Papillon cinsi köpekleri en çok tehdit eden ve Papillon köpeklerde en çok rastlanan hastalıklar, diz kapağı çıkığı ile progressif retinal atrofi adı verilen hastalıklardır ve bu hastalıklara karşı korunmaları için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Her cins köpekte olduğu gibi Papillon cinsi köpeklerin egzersize olan ihtiyaçlarının karşılanması ve bu şekilde sağlıklarının korunması ile kilo alımlarının engellenmesi gerekmektedir. Her gün düzenli bir şekilde yürüyüşler yaptırılmalı ve bu yürüyüşler asla aksatılmamalıdır. Küçük vücudu nedeniyle evde ya da apartman dairesinde kolay bir şekilde bakılabilen Papillon cinsi köpeklerin, bu konuda yarattıkları en büyük sorun yüksek sesle ve sürekli havlamaları olmaktadır. Bu durumun eğitim ile sonlandırılması gerekmekte, aksi takdirde apartman dairesinde bakılan Papillon cinsi köpekler, apartman sakinleri tarafından şikâyet konusu olabilmektedir. Oldukça zeki ve öğrenmeye açık olan Papillon, köpek eğitimi, kolay verilebilen bir eğitim özelliğindedir. Papillon cinsi köpeklerin dengeli, dikkatli ve itaatkâr tavırları, verilen eğitime de yansımaktadır. Verilen eğitimde özellikle apartman dairelerinde bakılan Papillon cinsi köpeklerde, havlamalarının en aza indirgenmesinin üzerinde durulması önemlidir. Zeki, çevik ve dikkatli olan Papillon cinsi köpekler, öğrenmeye ve eğitime çok açık olmalarına karşılık, tuvalet eğitimi konusunda çok başarılı değillerdir ve tuvalet eğitimini zor başarırlar. Papillon cinsi köpeklere başarılı bir tuvalet eğitiminin verilebilmesi için, biraz sabır ve zaman gerekecektir.

  Sahibine karşı çok sahiplenici olan Papillon cinsi köpekler, yabancılara karşı çok mesafeli tavırlar içindedir. Papillon köpekler, gördükleri diğer köpeklere karşı havlama eğilimindedirler. Kediler ile olan ilişkileri ise, yavruluk döneminde beraber zaman geçirmeleri sağlanmışsa, kedilere karşı anlayışlı olurlar ve bir arada kalabilirler. Genel olarak çocuklarla da araları iyi olan Papillon cinsi köpeklerin, küçük çocukları çok sevmediği ve küçük çocuklarla anlaşamadığı da bilinmektedir. Bu nedenle Papillon ırkı köpekleri, küçük çocuklarla yalnız bırakmamak, güvenlik önlemi anlamında önemlidir.

Bu yazı 870 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

REKLAM
https://www.petyavru.com

Köpek Eğitimi

köpek eğitimi köpek pansiyonu