köpek eğitimi

Terrier Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Paylaş
 

Köpek eğitiminde köpeklerin yaş ve ırkına uygun olarak verilen eğitimler köpeklerin eğitim sürecinin hızlanmasında etkili olacaktır. Köpek eğitimine küçük yaşlarda başlamak köpeklerin bu eğitimi çok daha kolay ve hızlı öğrenmesini sağlayacaktır. Çok küçük yaşlardan itibaren eğitilmeye başlayan köpekler sahipleri ve çevresi ile daha sağlıklı iletişim kurabilecektir. Terrier ırkı köpekler çevresi ile kolay iletişim kurabilen köpek türleri arasına yer alır.Terrier köpek eğitimi nasıl verilirdiye merak eden kişiler için öncelikle bilinmesi gerekenlerden biri de bu köpeklerin itaati sevdikleridir.

Terrier ırkına sahip köpekler çok eski tarihlerden beri insanın hayatında olan köpeklerdir. Bu nedenle yaşamın her alanında insana uyum sağlamayı başarmış olabilen Terrier köpeklerin sosyalleşmesi günlük hayatında köpek sahipleri için kolaylaşmasını sağlayacaktır. Terrier İskoç ırkından gelen köpeklerdir. Vücuduna oranla bacaklarının kısa yapıda olması bu köpeklerin ayırt edici özelliklerinden biridir. Bunun yanı sıraTerrier ırkına sahip olan köpeklerde yağlı tüyler de dikkat çekici özelliklerden bir diğerini oluşturur. Terrier ırkı farklı isimler ile anılsa da genel olarak benzer özellikler göstermektedir. Kısa bacaklarına rağmen bedenlerinin güçlü olması bu köpeklerin ayırt edici özelliklerinden birini oluşturur.

Terrier Irkı Köpeklerin Genel Özellikleri Ve Bakımı

Terrier ırkına sahip olan köpekler hareketli yapısı ile de dikkatleri çekmektedir. Küçük bedenlerine rağmen oldukça hareketli yapıya sahip olan bu köpekler zeki canlılardır. Hareketli olmaları nedeni ile apartman yaşamına kolay uyum sağlayamazlar. Bu nedenler Terrier ırkı köpekler için bahçeli evler ya da geniş araziler oldukça uygundur. Terrier ırkı köpeklerin bakımı da son derece kolaydır. Tüyleri yılda yalnızca bir ya da iki defa kesildiğinde bu köpekler için yeterli olacaktır.

Terrier ırkı köpeklerin beslenmesinde en önemli özelliklerden biri de tüylerinin dökülmüyor olmasıdır. Kimi zaman köpekler mevsimsel değişmeler nedeni ile çok fazla tüy dökülme sorunu yaşanabiliyor. Oysa Terrier ırkı köpekler yılın tüm mevsimlerinde tüylerini muhafaza etmektedir. Bu nedenle apartmanda beslenebilen Terrier ırkı için en önemli özellik de tüylerinin dökülmemesi olmaktadır. Terrierin karakter özellikleri incelendiğinde oldukça hareketli bir yapıda olduğu gözlemlenecektir. Bu nedenle Terrier ırkı köpeklerin eğitiminde daha çok hareket içeriklerinin olması önemlidir. Uysal canlılar olmaları ve yakın çevresini tanıdıktan sonra sevmeleri nedeni ile Terrier ırkı köpekler sosyal olarak ifade edilmektedir. Fakat her köpeğin diğer köpek türleri ve yabancı insanlar ile anlaşabilmesi için temel eğitimlerden geçmesi gerekir.

Terrier Köpek Eğitimi

Terrier ırkı köpekler akıllı ve uysal olmaları nedeni ile zorlu eğitimler almazlar. Bu nedenle de eğitime kolayca adapte olma özellikleri vardır. Terrier ırkı köpekler için verilmesi gereken eğitimlerin başında temel itaat eğitimleri gelir. Her köpeğin bu eğitim sürecinden geçmesi önemlidir. Terrier ırkı köpeklerin özel yeteneği olmadığından dolayı temel itaat eğitimlerini vermek bu köpek ırkları için yeterli olacaktır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerden biri de eğitimdeki komutların nasıl verilmesi gerektiği ile ilgilidir. Bazı köpekler doğaları gereği itaat etmeyi severken bazı köpekler itaat etmekten kaçınabiliyor.

Terrier ırkı köpeklerin eğitiminde köpek eğitimi daha çok hareketin ön plana çıkması gerekir. Oyun oynamayı seven bir ırk olması nedeni ile eğitimleri de bir oyun olarak görecek ve kolay adapte olacaktır. Temel itaat eğitimi verilen Terrier ırkı için pozitif eğitim yolunu seçmek gerekir. Ödüllendirmeye dayanan bu eğitim sürecinde Terrier köpek ırkı için yumuşak ses tonunu kullanmak önemlidir. Fakat bu noktada sahiplerinin daha çok itaat komutlarını vermesi de önem taşır.

Bu yazı 540 kere okundu.
Etiketler:
Terrier
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

REKLAM
https://www.petyavru.com