köpek eğitimi

Köpek Bodyguard Eğitimi Nasıl Verilmeli

Paylaş
 

Bodyguard eğitimi, sahibinin kontrolü altında saldırı veya savunma durumuna geçmesi için yapılan bir eğitimdir. Eğitilen köpekler sahibine gelebilecek olan tehlikeyi etkisiz hale getirebilir. Eğitilen köpek düşmanı bırakmak için sahibinin komut vermesini bekler. Eğitimin içeriğinde kişiyi koruma, nesneyi koruma eğitimleri de bulunmaktadır. Bu eğitimi alan köpekler teslim edilen nesneyi bir daha ki komuta kadar koruma altına alır. Bu eğitimi her köpek alamamaktadır. Bu eğitimi alan köpekler sert karakterli olmalıdır. Uzmanlar bu eğitimin köpek için uygun olup olmayacağına karar vermek için karakter testi yapar. Eğitilen köpeğin iyi bir şekilde beslenmesi şarttır. Köpeği karanlıkta tutup, çiğ besinlerle beslemek gibi uygulamalar tamamen yanlıştır.

Köpek Bodyguard Eğitimi Nasıl Verilmeli

Bu eğitimde köpeğin koruma içgüdüsü kullanılır ve koku hissi ile beraber köpeğe eğitim verilir. Bodyguard eğitimine başlayan köpeğin yavru aylarında olması gerekmektedir. Yavru köpeğin kalacağı yerin yavruyken ayarlanıp sadece tek kişi tarafından yetiştirilmesi gerekir. Köpek sadece sahibi tarafından beslenmeli ve ikinci bir kişinin köpeği beslemesine izin verilmemelidir. Eğer eğitilen köpeğin yapısında sertlik yoksa eğitim almasının da bir anlamı yoktur. Bodyguard eğitimi köpeğin farklı nesnelere karşı dikkat çekmesi için verilen bir eğitimdir.

Mesela, silahı gördüğünde tehlike olduğunu anlayabilmeli ki sahibini tehlikeli anlarda direkt olarak koruyabilsin. Köpekler bazen de belirli olan bir giyeceğe şartlandırılır. Ceza evinde koruma için görevlendirilmiş köpekler tutukluların dışarı çıkmasını engellemek için yetiştirilmişlerdir. Köpekler tek tip elbiseye karşı şartlandırılmışlardır. Bu eğitimler sonunda köpek tut ve bırak komutları ile sahiplerini koruyabilir duruma gelmelidir. Bu eğitimle köpekler gerçekten ısırma tekniğini de öğrenirler. Gerçekten ısırma tekniğini köpekler bu eğitimi daha önce bilmezler. Köpeğiniz de sadece saldırganlık özelliği değil yeteneklilikte olmalıdır.

Etkili bir ısırma tekniğini köpeğiniz profesyonel bir eğitimle öğrenmiş duruma gelebilir. Eğitilen köpek ortalama üç saniyede insanı etkisiz duruma getirebilir. Saldırdığı kişinin kemiğini kıracaktır ya da tutuğu yeri koparacaktır. En sonun da kişi baygın hale gelecektir. Eğitim sırasında köpek hiçbir şekilde başkası tarafından sevgi görmemelidir. Köpekler dost canlısı hayvanlar olduğundan onlarla ilgilenen kişilerle bağ kuracaktır. Bu bağı kuran köpekler ise en sonunda saldırganlık yetisini kaybeder. İnsanlarla alakalı iyi düşüncelere sahip olan köpek saldırganlık özelliğini kaybedecektir.

Koruma köpekleriyle ilişkiniz sınırlı olmalıdır. Köpeğin daha güçlüsün kavramı iletilmelidir. Bunu kabullenen köpek her zaman kazanacağına kendisini şartlar. Bu eğitim sadece insan odaklı değil, belirli bir bölge, üretim tesisi koruma amaçlı da kullanılmaktadır. Bu eğitim yaklaşık olarak bir buçuk ay sürmektedir. Bodyguard eğitiminde kolluk gibi çeşitli koruyucu nesneler kullanılmaktadır. Eğitim sırasında verilen emrin köpek tarafından yerine getirilmemesi halinde “HAYIR” uyarısı yapılır. Emri dinlemeyen köpeğin tasması sert bir şekilde çekilip bırakılarak kısa süreli bir şok etkisi yaratılarak tekrar aynı komut verilir. Köpeklerde benimseme duyguları fazla olduğu için koruma ve saldırganlık eğilimi de doğru orantılı olarak artmaktadır. Köpekler sahiplerine çok bağlı olduğundan dolayı bodyguard eğitimi fikri ortaya çıkmıştır. Koruma yapacak olan köpekler iri yapılı olmalıdırlar. İri köpeklerin cesurluk özelliği bulunur ve bu durum eğitimle kazanılmaz.

Koruma için görevlendirilen köpeklerin kendine güveni fazla olmalıdır. Bu köpek eğitim aşamasını tam olarak bitirmesi gerekir. Tüm komutları bilmeli ve sahibine tam olarak itaat edebilecek seviyede olmalıdır. Köpekleri eğitmeden önce sahiplerinin de eğitimi şarttır. Köpek ilk olarak sahibi ile dostluk bağı kurabilmelidir. Köpek sahibinin de aldığı eğitimler sayesinde köpekle sahibi arasında ortak bir oluşacak ve ortaya çıkan veya çıkacak olan problemler çözülmüş olacaktır.

 

Bu yazı 617 kere okundu.
Etiketler:
Köpek Bodyguard
  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. Anıl dedi ki:

    Merhabalar merak ettiğim nir kaç şey var doberman ırkı bir köpek sahini olmak istiyorum eğitimleri araştırıyom ozelliklerini arastırıyorum vs vs fakat kopeğin sosyalliği ile ilgili bir bilgi bulamıyorum kesinlikle eğitim aldırmayı düşünüyorum ama iyi mi olur kötü mü bileyorum yani normal bi dobermana bodyguard eğitimi verildiğinde sosyallikten uzaklaşıp agresip olur mu sadece sahini ile bap kurduğunda evde ki çocukla diğer hayvanlarla anlaşması nasıl olur eşimden annemden komut almasını nasıl sağlarım koruması gerekceği insanın kararını nasıl verr gibi soru işaretleri var kafamda

Bir yorum bırak

REKLAM
https://www.petyavru.com

Köpek Eğitimi

köpek eğitimi köpek pansiyonu