köpek eğitimi

Schnauzer Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Schnauzer Köpek Eğitimi

Köpek eğitiminde birçok farklı görüş ve yöntem vardır. Köpek sahiplerinin bu görüş ve yöntemler konusunda hangisinin iyi, hangisinin kötü olduğu konusunda her zaman kafası karışmış ve bundan sonra da karışacağa benzemektedir. Çünkü uzmanlar köpek eğitimi konusunda birbirleriyle çelişmekte ve ortak bir noktada birleşememektedir. Bununla birlikte her köpeğin eğitimde olmazsa olmaz bir takım kurallar vardır. Bu temel kurallar haricinde köpeğin ırkına göre değişik eğitim yöntemleri uygulanarak o köpek ırkına en uygun eğitim seçilmektedir. Örneğin bazı ırklar çok zeki ve akıllı olduklarından bir takım komutları 3-4 tekrarla öğrenirken bazı ırklar ise dikkatsiz olduklarından çevredeki tüm etmenler karşısında dikkatleri kaybolmakta ve eğitim de buna paralel olarak uzun sürebilmektedir. Verdiğimiz bu örnekteki iki farklı ırka aynı şartlarda aynı eğitimi vermek uygun bir eğitim anlayışı değildir.

Köpek eğitimi konusunda ilk husus sabırlı olmak ve köpeğe hiç bir şekilde fiziksel şiddet uygulamamaktır. Birçoğumuz fiziksel şiddet uygulayarak köpeğe eğitim verilebileceğini düşünse de bu kesinlikle yanlıştır. Fiziksel şiddete maruz kalan köpekler korkak olurlar ve kendilerine olan güveni kaybederler. Yabancıların da onlara şiddet uygulayacağını düşünerek pısırık davranırlar. Köpek eğitiminin en iyi yöntemi, köpek iyi bir davranışta bulunursa onu ödüllendirerek ve sevgi göstererek onun iyi ve doğru bir şey yaptığının farkına varmasını sağlamaktır. Aynı şekilde yaptığı yanlışları da ceza vererek farkına varmasını ve bir daha aynı davranışı yapmaması gerektiğini farkına vardırmalısınız. Ceza verme derken de kesinlikle bu ceza fiziksel şiddet olmamalıdır. Sesinizi biraz yükselterek köpeğinize hitap etmeniz köpeğiniz yaptığı davranışın yanlış olduğunu anlamasına yetecektir.

Köpek eğitiminde bilinen bir diğer yanlış da köpeği karanlık bir oda da bulundurmak ve aç bırakmaktır. Bu yaklaşımda çok yanlış bir yöntemdir. Bırakın karanlığı yalnız kalan köpeklerin sosyalleşmesini bekleyemezsiniz. Bir köpeğin sosyalleşmesinin ilk kuralı eğitimi çevresindeki bireylerle ve diğer hayvanlarla birlikte almasıdır. Aksi takdirde yalnız bırakılan bir köpek yalnızlığa alışacağından dolayı saldırganlaşacaktır. Köpeğinizi aç bırakmak da eğitimde hiç bir işe yaramayan bir yöntemdir. Köpeğinize sağlıklı bir yaşam sağlayabilmeniz için onun beslenmesine dikkat etmelisiniz. Günlük gerekli besin miktarını almasını sağlamalısınız. Aç bırakma ancak eğitimleri köpeğinizin öğününden önce yaparak sağlayabilirsiniz. Onun haricinde köpeğinizi 3-4 gün gibi uzun süreler kesinlikle aç bırakmamalısınız.

Köpek eğitiminde sabır ise ikinci altın kuraldır. Eğer köpeğinizin eğitimi için yeterince sabrınız yoksa ve yine de bir köpek edinmek istiyorsanız ya köpek eğitimi için bir uzmandan yardım alın ya da kolay eğitilebilen bir ırk edinin. Yukarıda anlattığımız gibi köpek ırklarının eğitile bilirliği çok farklılık gösterebilmektedir. Kimisi çok kolay eğitilebilirken kimisi çok zor bir süreçte eğitilebilir.

Eğer köpeğinizin eğitim konusunda sabrınız yoksa eğitimi kolay olan Schnauzer köpek ırkını tercih edebilirsiniz. Schnauzer Köpek Eğitimi çok zor ve uzun bir süreç değildir. Bir Schnauzer köpeğini eğitirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ona emirleri kimin vereceğini ve patronun kim olduğunu her zaman hatırlatmanızdır. Schnauzer ırkı yaşadığı her dönemde gelişime ve öğrenmeye açıktır. Oldukça üstün zekâsının yanında merakı bir şeyi öğrenmesini kolaylaştırmakta ve öğrenme isteğini en üst seviyede tutmaktadır. Schnauzer eğitiminin en zor tarafı Schnauzer ırkının inatçı olmasından kaynaklanır. O istemediği zaman fazla ısrarcı olmayın ve eğitimi başka bir zamana erteleyin. Schnauzer ırkı aynı zamanda oyuncu bir köpek olduğu ve aynı andan birden fazla işle meşgul olmayı sevdiği için eğitimi biraz hareketli hale getirmekte ve oyun oynayarak bir takım şeyleri öğretmekte fayda vardır.

Bu yazı 383 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

REKLAM
https://www.petyavru.com

Köpek Eğitimi

köpek eğitimi köpek pansiyonu