Köpek Eğitimi, Köpek Eğitim Çiftliği, Köpek Eğitim Merkezi
Fatih Köpek Eğitimi
Sosyal Medyada Paylaş
31 Temmuz 2017
admin

Fatih Köpek Eğitimi

İstanbul’da Avrupa yakasında bulunan semtlerden biri olan Fatih, merkezi konumuyla çevre semtlerden de kolay ulaşım ağına sahiptir. Fatihin kalabalık nüfusunun yanı sıra hayvanlar için de pek çok yaşam alanı oluşturulmuştur. Hayvan sever halkı ve yoğun yaşam standartları sebebiyle köpekler apartman dairelerinde hapsoluyor. Bu da köpekleri psikolojik açıdan etkileyen ve gelişmesinde olumsuz sonuçlar doğuran etkenlerden biridir.

Doğal ortamların azalmasıyla köpek pansiyonları ve köpek eğitim merkezleri faaliyete geçmiş ve köpeklere en iyim yaşam alanlarını oluşturarak onların her zaman yanlarında olmayı amaçlamışlardır. Köpek eğitim merkezleri de köpeklerin gelişimine katkı sağlayan ve köpek ile sahibi arasında güçlü bir bağ kurmak doğrultusunda ilerleyen özel dersler verir. Fatih semtinde bulunan Fatih köpek eğitimi de köpeklerin ırkına, cinsine, yaşına ve ruhsal durumuna bağlı olarak belli ders programları oluşturulur. Köpek eğitim merkezlerinde verilen derslerin yanı sıra köpeklerin apartman dairelerinde sıkışıp kalmasının yanı sıra sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

Köpek Eğitim Merkezi Hizmetleri

Köpek eğitim merkezlerinde bulunan profesyonel eğitimciler ile köpeklerin ruhsal, fiziksel durumlarına bağlı olarak analizler yapılır. Sonrasında belirlenen eğitimler ile derslere başlanır. Belirlenen dersler köpeğin yaşına, fiziksel durumuna ve ruhsal durumuna bağlı olarak süre açısında değişiklik gösterir. Eğitim süreçlerinde köpeklerin başarıya kısa sürede ulaşması için ödüllendirme veya cezalandırma metodları uygulanır.

Eğitim süreçlerinde eğitimciler ile köpekler arasında ortak bir dil oluşturulması önemlidir. Ödüllendirme yöntemleri sevgi, oyun, yemek gibi farklı şekillerde olabilir. Yalnız ödül-ceza yöntemi her köpekte uygulanabilecek bir yöntem değildir. Köpeğin fiziksel yapısına, ırk karakterine bağlı olarak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Alman ekolü olarak adlandırılan ödül-ceza yöntemi belli cinslere ve yaşlara uygundur. Bu metod şekilleri de eğitimcilerin analizleri sonucunda karar verilerek uygulanır.

Her köpek gelişim sürecinde beraberinde olduğu sahibinden etkilenir. Davranışlarının olumlu gelişimi veya bozukluğu sahibinden ötürü olabilir. Davranış bozukluğu olan köpeklerle tanışan eğitimciler köpek sahibi ile görüşerek davranış bozukluğunun temelini anlamaya çalışırlar. Davranışlarında problem olan köpeklerin eğitim sürecinde öncelikle davranışlarının uysallaştırılması ile başlanır. Fatih köpek eğitim merkezinde gereken ilgi gösterilerek en kısa zamanda köpeklerde görülen sıkıntılar çözülmeye çalışılır. Sorunların çözülmesinden sonra köpeklere itaat eğitimi verilir Bu eğitim süreci köpeklerin gelişimlerinde önemlidir. Ve kendilerine öz güven aşılar.

Fatih köpek eğitim merkezinde eğitimciler köpeklerle beden dili yardımıyla da anlaşarak profesyonel olarak her anlamda komutlara karşılık almak için eğitim verirler. Köpeklerin cinslerine ve karakterlerine göre eğitim süreci ve şekli değişiklik gösterir. Bazı köpekler dominant ve inatçı karaktere sahiptir. Bu süreçte eğitimler sırasında eğitimcilerin çok sabırlı davranması gerekir. Komutlar sonucunda başarı elde edilene kadar sabırla eğitim derslerine devam edilir. Genel olarak köpeklerde 6 ay dolduktan sonra eğitim süreci başlamalıdır. Bazı köpek türleri zekaları sebebiyle de çok kısa sürede kavrama yetisine sahiplerdir. Bu nedenle bazı köpeklerde eğitimler tahmin edilen süreden daha kısa bir zamanda olumlu sonuçlanır.

Fatih köpek eğitim merkezinde itaat eğitimi aldıktan sonra köpekler başarılı bir şekilde eğitimi bitirirler. Köpek sahiplerinin isteği doğrultusunda ileri itaat eğitimi de verilebilir. Eğitimlerde komutlar verilirken ses tonu önemlidir. Yanlış sonuçlanan komutlar sonrasında eğitimci ses tonunu kızgın olarak yansıttığında köpek zamanla yanlış olduğunu anlayacaktır. Başarılı komutlar sonrasında da yemek ile ödüllendirilebilirken aynı zamanda köpekleri sevmek de bu süreçte önemli etkenlerdir.

Yavru Köpeklerin Eğitim Süreci

Yavru köpeklerin eğitimi annesinden çıktıktan ve yeni hayatıyla tanıştıktan sonra başlar. Yavru köpeklere ilk önce öğretilmesi gereken tuvalet eğitimidir. Yavru köpeklerde kas gelişimi tamamlanmadığından ve hayata dair bilinçsiz olduklarından tuvaletlerini bulundukları yere yaparlar. Yavru köpeklerin tuvalet eğitimine adapte olabilmesi için özel bir bölge oluşturulmalıdır. Eğitim sürecinde gözetim altında olması gerekiyor. Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi aylarca sürebilir. Bu süre içinde eğitimcinin ve köpek sahibinin sabırlı olması gerekiyor.

Tuvaletini yaptığı öylesine bir yeri benimsememesi önemlidir. Yavru köpeklerde ödül ve cezalarda işe yarayan bir yöntem değildir. Eğitim süreci yavru köpeklerin ırkına ve yaşına bağlı olarak değişir. Yavru köpeğe başlangıçta evde tuvalet eğitimi verilir ve evde ayarlanan özel bölgede yapması istenir. Ev içerisinde ayarlanan bölgeye ped ve gazete kağıdı konabilir. Böylece köpeğin yapacağı yeri öğrenebilmesi daha kolay olacaktır. Evde tuvalet eğitimine alışan bir köpeğin tuvalet eğitimine dışarıda da devam edilir.

Toprak zemin ve çim üstünde de tuvaletini yapması için yerler gösterilir. Köpek alıştıktan sonra havlaması veya bir uyarısı ile tuvaletinin geldiğini anlatacak ve dışarı çıkma isteğini yansıtacaktır. Dış mekanda tuvalet eğitimine alışan köpeklerin, evde tuvaleti geldikten sonra dışarı çıkması için sahibini uyardığı gözlemlenir. Böylece tuvaletini dışarıda yapacak ve aynı zamanda bundan yararlanarak gezme ve oyun oynama imkanı bulacaktır.

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2016

Köpek Eğitimi

köpek eğitimi köpek pansiyonu